Claudia Been

Al zolang ik me kan herinneren, ben ik bezig met het begrijpen van andere mensen en hun gedrag. Als kind vond ik het reuze interessant om tussen “de grote mensen” te zijn en te luisteren en te observeren. Ik ging ook graag naar school, omdat ik nieuwsgierig was en nieuwe dingen wilde leren.
Ik ben daarnaast altijd al bezig geweest met muziek. Ik speelde dwarsfluit, zong in een koor en leerde mezelf wat gitaar en piano. Na de havo en een jaar werken als au-pair in Parijs, moest ik kiezen; psychologie of het conservatorium?
Toen ik eenmaal begonnen was aan de opleiding Toegepaste Psychologie aan het Saxion, wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Wat vond ik het super interessant om te leren over mensen en gedrag! Het was verrassend dat ik daarnaast ook ontzettend veel leerde over mezelf.
Tijdens een paar jaar werken als hbo-psycholoog, besloot ik de master orthopedagogiek te volgen aan de Universiteit van Utrecht. Dat vond ik super spannend, omdat ik de zekerheid van mijn werk had opgezegd en iets ging doen dat misschien wel zou mislukken. Achteraf kan ik zeggen dat het een goede keuze is geweest en dat ik er meer van heb geleerd dan ik van tevoren had gedacht.
Bij Instituut van der Stam kan ik doen wat ik het allerliefste doe; diagnostisch onderzoek en behandeling geven aan kinderen en jongeren. Ik vind het belangrijk dat iedereen mag zijn zoals hij of zij is. Soms is daar echter wat hulp bij nodig. Wanneer ik met kinderen en jongeren en hun ouders werk, vind ik het van belang dat zij zich op hun gemak voelen. Zo kunnen we er samen aan werken dat jij kunt groeien.

Claudia Been
NVO Orthopedagoog

claudia@vdstam.nl (regulier) / c.been@zorgmail.nl (beveiligd)