Werkervaringsplek

Instituut van der Stam biedt meerdere werkervaringsplekken aan voor net afgestudeerde masterstudenten van de opleiding Orthopedagogiek. Hierbij betreft het een juniorfunctie binnen het Instituut. Wij bieden een brede werkervaring gericht op kinderen, jongeren en hun ouders. De problematiek is variërend van leerproblemen, waaronder dyslexie en dyscalculie, angstproblemen, gedragsproblemen, ASS, AD(H)D, hoogbegaafdheid en verscheidene emotionele problemen. Hierbij kun je tijdens je werkervaring je klinisch beeld verbreden en specificeren naar een scala van ontwikkelingsstoornissen en de daarbij komende problematiek.

Het aantal dagen van de werkervaring is in overleg, waarbij we vaak drie á vier dagen per week aanhouden. Ondanks dat het een juniorfunctie betreft, krijg je bij ons wel daadwerkelijk een uurloon aangeboden, om te voorkomen dat je naast het opdoen van werkervaring moet werken. Wij bieden je begeleiding in het uitvoeren van diagnostiek en behandeling middels onder supervisie complexe zaken uitvoeren, en feedback geven op het gedane werk. Ook stimuleren wij het aanvragen van supervisie-uren bij één van de meer ervaren werknemers. Eens per maand hebben alle medewerkers van Instituut van der Stam een intervisiebijeenkomst, waar wij onze juniorposities ook graag bij uitnodigen.

Wij maken onderscheid tussen eerstejaarswerkervaringsplekken en tweedejaarswerkervaringsplekken, hetgeen merkbaar is in de problematiek die je krijgt aangeboden en de zelfstandigheid waarin je werkt. Dit is tevens merkbaar is het uurloon dat je krijgt aangeboden. Mocht je interesse hebben in een werkervaringsplek, neem gerust contact op met Thijs van der Stam, via thijs@vdstam.nl.

Momenteel is er geen vacature beschikbaar, maar we ontvangen graag open sollicitaties en bij interesse zullen we zeker contact met je opnemen.