Anneke Eveleens

In mijn ouderlijk gezin werden vanaf dat ik jong was pleegkinderen opgevangen. Hierdoor leerde ik veel over kinderen en wat zij soms meegemaakt hadden. Ik wilde zelf ook graag een verschil maken in het leven van kinderen.

Eerst koos ik om leerkracht te worden en startte ik op de PABO. Toen merkte ik dat mijn hart toch uit ging juist die kinderen die meer individuele begeleiding nodig hadden. Ik besloot het roer om te gooien en maakte de overstap naar de opleiding tot orthopedagoog. Hier heb ik nooit spijt van gekregen.

Enkele jaren geleden was het moeilijk om gelijk als orthopedagoog aan het werk te komen en heb ik korte tijd als gezinsvoogd gewerkt. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar het speciaal onderwijs (cluster 2) en heb ik hier de afgelopen 17 jaar als orthopedagoog gewerkt met dove en slechthorende kinderen en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS).

De afgelopen twee jaar heb ik de opleiding tot orthopedagoog-generalist gedaan en merkte ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Deze heb ik nu gekregen binnen Instituut van der Stam. Hier ben ik betrokken bij de begeleiding en behandeling van kinderen en hun ouders. Daarnaast voer ik diagnostiek uit. Ik vind het mooi om een tijdje mee te mogen lopen met gezinnen. Ik merk dat zijzelf vaak heel goed zijn in het vinden van oplossingen of het meedenken hierover. Ik zie er dan ook naar uit om dit bij Instituut van der Stam ook te mogen gaan doen.

Anneke Eveleens, MSc.
NVO Orthopedagoog-generalist

anneke@vdstam.nl (regulier) / a.eveleens@zorgmail.nl (beveiligd)