Stage

Per schooljaar heeft Instituut van der Stam meerdere stageplekken beschikbaar voor universitaire masterstudenten van de opleiding Orthopedagogiek. Hierbij zijn stages bij ons een geheel schooljaar, drie dagen per week, ongeacht de hoeveelheid uren die een universiteit hiervoor stelt. De reden hiervoor is dat wij een proces doorlopen met onze stagiaires, hetgeen wij volledig willen afronden. Bij Instituut van der Stam nemen wij de stagiaires als een groep samen, en zorgen wij dat er elke week werkcollege worden gegeven. Hierin is er focus op diagnostiek en behandeling. Hierbij worden er opdrachten meegegeven die tijdens de stage-uren kunnen worden uitgevoerd. Het idee is dat de stagiaires zo ook goed van elkaar kunnen leren. Hoewel de stagiaires samen een groep vormen, hebben we zeker aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Zo hebben we meerdere één-op-één-gesprekken gericht op persoonlijke ontwikkelingsdoelen, met ons doel je eigen klinische visie vormen.

Bij Instituut van der Stam hebben we de gedachtegang dat je voornamelijk leert door veel te doen. Wij zorgen dan ook dat onze stagiaires veel meelopen met bestaande cliënten, zowel diagnostiek als behandeling. Hierbij pogen we dat vanaf oktober/november stagiaires onderdelen zelfstandig onder supervisie gaan uitvoeren, om per januari zelfstandige taken te ontvangen, waarbij er wel natuurlijk supervisie wordt gegeven. Ons doel is een nieuwe lichting studenten klaarstomen voor ons mooie werkveld!

Natuurlijk leert iedereen op een eigen manier en in een eigen tempo. Hoewel wij een hoog leertempo aanhouden, kan het natuurlijk zijn dat een stagiaire voorloopt op de gestelde leerdoelen. Wij passen ons hier graag op aan, door het leerproces te versnellen, zodat er meer zelfstandige ervaring opgedaan kan worden.

Voor schooljaar 2024-2025 zijn wij voorzien. Voor schooljaar 2025-2026 hebben we stageplekken beschikbaar. Sollicitatie hiervoor is mogelijk per januari 2025; stuur je motivatiebrief en CV naar thijs@vdstam.nl.