Stage

Per schooljaar heeft Instituut van der Stam meerdere stageplekken beschikbaar voor universitaire masterstudenten van de opleidingen Psychologie en Orthopedagogiek. Hierbij zijn stages bij ons een geheel schooljaar, drie dagen per week, ongeacht de hoeveelheid uren die een universiteit hiervoor stelt. De reden hiervoor is dat wij een proces doorlopen met onze stagiaires, hetgeen wij volledig willen afronden. Bij Instituut van der Stam nemen wij de stagiaires als een groep samen, en zorgen wij dat er elke week twee werkcolleges worden gegeven; één voor diagnostiek en één voor behandeling. Hierbij worden er opdrachten meegegeven die tijdens de stage-uren kunnen worden uitgevoerd. Hoewel de stagiaires samen een groep vormen, hebben we zeker aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Zo hebben we minimaal tien gesprekken gericht op persoonlijke ontwikkelingsdoelen, met ons doel je eigen klinische visie vormen.

Bij Instituut van der Stam hebben we de gedachtegang dat je voornamelijk leert door veel te doen. Wij zorgen dan ook dat onze stagiaires veel meelopen met bestaande cliënten, zowel diagnostiek als behandeling. Hierbij pogen we dat vanaf oktober/november stagiaires onderdelen zelfstandig onder supervisie gaan uitvoeren, om per februari zelfstandige taken te ontvangen, waarbij er wel natuurlijk supervisie wordt gegeven. Ons doel is een nieuwe lichting studenten klaarstomen voor ons mooie werkveld!

Natuurlijk leert iedereen op een eigen manier en in een eigen tempo. Hoewel wij een hoog leertempo aanhouden, kan het natuurlijk zijn dat een stagiaire voorloopt op de gestelde leerdoelen. Wij passen ons hier graag op aan, door het leerproces te versnellen, zodat er meer zelfstandige ervaring opgedaan kan worden.

Voor een aantal studenten die bij ons stage hebben gelopen, is er de optie tot het blijven werken bij Instituut van der Stam in de vorm van een werkervaringsplaats. Meer informatie hierover vind je onder het tabblad Werken bij.

Voor schooljaar 2019-2020 zijn wij op zoek naar drie enthousiaste stagiaires. De selectie is in april; hiervoor zien wij graag brieven voor 15 maart 2019. Gesprekken vinden vervolgens plaats op donderdag 18 april. Mocht je voor een gesprek in aanmerking willen komen, stuur dan je sollicitatie brief met CV naar Thijs van der Stam via thijs@vdstam.nl. Gesprekken vinden plaats met zowel Gerien van der Stam, NIP GZ-psycholoog, als Thijs van der Stam, NVO Orthopedagoog-generalist i.o.