Iris Oude Middendorp

Vanaf een jonge leeftijd heb ik interesse gehad in het werken met mensen. Ik voel me aangetrokken tot de verhalen van anderen en heb altijd de wens gehad om anderen te ondersteunen. Naarmate ik ouder werd, stond ik voor de uitdagende taak om een studiekeuze te maken. Hoewel dit een lastige beslissing was, was één ding zeker: ik wilde mijn bijdrage leveren door met mensen te werken.Na het afronden van mijn middelbare school ben ik gestart aan de PABO. Gedurende deze studie ontdekte ik dat ik het lesgeven leuk vond, maar nog meer voldoening haalde uit het bieden van extra begeleiding aan leerlingen die deze specifieke ondersteuning nodig hadden. Deze ervaring diende als een waardevolle les voor mij, en ik besloot dan ook na één jaar te stoppen, aangezien deze studie niet volledig aansloot bij mijn interesses.

Vervolgens ben ik begonnen aan de opleiding Social Work, waar ik mijzelf ontwikkelde op het gebied van het verlenen van ondersteuning aan diverse doelgroepen. Ik merkte dat ik mij hier op mijn plek voelde en dat mijn passie hier lag. Na het behalen van mijn bachelordiploma ben ik verder gaan studeren aan de Universiteit Utrecht, waar ik de premaster en masteropleiding Orthopedagogiek heb gevolgd. Gedurende mijn studie heb ik de opgedane kennis in de praktijk toegepast tijdens meerdere stages en een bijbaan. Deze praktijkervaringen herinnerden mij constant aan de motivatie die ik al vanaf jonge leeftijd had om met mensen te werken.

Wat ik zo waardevol vind aan mijn werk, is het gezamenlijke proces met het kind of de jongere om te streven naar groei op de gebieden waar zij moeite mee hebben, zodat zij uiteindelijk zelfstandig verder kunnen. Tevens hecht ik veel belang aan het betrekken van het systeem rondom het kind, aangezien het kind onderdeel is van de omgeving die van invloed is op zijn of haar gedrag. De samenwerking tussen alle betrokken partijen draagt bij aan een positieve ontwikkeling van het kind, en hieruit haal ik grote voldoening.

In mijn werk bij Instituut van der Stam voer ik diagnostisch onderzoek uit en bied ik behandeling aan kinderen en jongen met diverse problemen. Ik hecht veel waarde aan een vertrouwensband met cliënten en het betrekken van hun omgeving tijdens het diagnostisch proces als de behandeling. Ik geloof in een positieve benadering waarbij ik kinderen en jongeren help om hun sterke kanten te benutten en op die manier te leren omgaan met uitdagingen in het leven.

Iris Oude Middendorp, MSc.
NVO Orthopedagoog

iris@vdstam.nl (regulier) / im.oudemiddendorp@zorgmail.nl (beveiligd)